الیاس هیوه چی گفت: مبارزه قاطع وهمه جانبه با قاچاق کالا و ارز از الزامات و اهداف اقتصاد مقاومتی است.
دومین جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان آق قلا به ریاست “الیاس هیوه چی”فرماندارو با حضور مدیران دستگاههای عضو این ستاد در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان آق قلا،”الیاس هیوه چی”در این جلسه از برنامه ریزی جامع در حوزه پیشگیری و مقابله هدفمند با قاچاق کالا و ارز در شهرستان خبر داده و اظهار داشت:برنامه های پیشگیرانه مبارزه باقاچاق شامل اصلاح و نوسازی فرآیند های تجاری و گمرکی، ساماندهی تجارت مرزی و فرامرزی ، ساماندهی نظام حمل و نقل و ترانزیت و اعمال نظارت هوشمند و سیستمی ، رهگیری مالی و شفاف سازی ، مدیریت منابع و مصارف ارزی ، تبلیغات هوشمندانه و فرهنگ سازی با هدف اصلاح الگوی مصرف است.
فرماندار شهرستان آق قلا خاطر نشان کرد:تشکیل کارگروه ویژه مبارزه با قاچاق کالا در حوزه شهرستان توسط نیروی انتظامی و ناحیه مقاومت بسیج سپاه و تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی در بخش مبارزه با قاچاق کالا و ارز از دیگر گام هایی است که پیرامون مبارزه همه جانبه و فراگیر با قاچاق کالا و ارز برداشته شده است.
وی قاچاق کالا را یکی از مهمترین عوامل برهم زدن تعادل اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد: قاچاق کالا موجب کاهش تولیدات داخلی و در نتیجه افزایش میزان بیکاری میشود و این امر تأثیر نامطلوبی بر رفاه عموم مردم میگذارد.
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان آق قلا گفت:قاچاق و تخلفات اکثراً در حوزه کالاهای مجاز و مجاز مشروط و یارانه ای صورت می پذیرد.80% قاچاق از طریق 20% گمرک وارد می شوند.روزانه حدود 3300 کانتینر کالای قاچاق وارد کشور می شود که این یعنی تخریب اقتصاد مملکت.قاچاق یکی از اصلیترین معضلات کشور محسوب می شود، لذا لازم است در امر فرهنگ سازی عمده کارها و فعالیت ها صورت پذیرد.حمایت از تولید داخلی می تواند بخش بزرگی از مبارزه با قاچاق کالا و ارز را پوشش دهد و این امر نیازمند فرهنگ سازی عمیق و زیر بنایی می باشد؛ در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی و تبلیغ حمایت از تولید داخلی و خرید کالای ایرانی دولت اعتبار لازم را برای واحد های صنعتی در نظر گرفته تا از تولیدکنندگان حمایت کند.
این مقام مسئول افزود:بخش عمده قاچاق کالا،لوازم آرایشی و بهداشتی می باشد که سلامت افراد را نیز تهدید می کند. مردم باید آگاه باشند که خرید آن موجب به مخاطره افتادن سلامت می شود. در بحث پوشاک نیز دارای قاچاق هستیم چراکه فرهنگ سازی لازم انجام نشده است و دشواری کار بسیار بالاست اما با پیگیری و استمرار می توان به نتیجه مطلوبی رسید.مقابله با جزء و خرده فروشان خیلی جایز نیست و نمی تواند جلوی قاچاق را بگیرد و بایستی در مبادی ورودی و مرزهای کشور اقدامات لازم به عمل آید. آموزش و اطلاع رسانی از طریق تریبونهای مختلف در امر فرهنگ ساری بسیار مفید خواهد بود.
“هیوه چی” در پایان تاکید کرد:نظارت مستمر بر بازار، رسیدگی سریع به پروندههای افراد متخلف و اعمال قدرت و اجرای حکم قانونی از سوی مراجع قضایی، از مهمترین عواملی است که میتواند باعث کوتاه شدن دست سودجویان از بازار شود و جلوی بسیاری از نابسامانیها را در این حوزه خواهد گرفت.